top of page

Diensten

2FBA5AFC-21AE-4C77-B44B-7A0329BE50D8.jpeg
DF7CBBC9-D13B-4B5C-A227-B1F1A0419044.jpeg
Uitlaatservice

Uitlaatservice


Voor welke hond?
Pups vanaf 5 maanden tot oudere honden, van chihuahua’s tot Leonbergers. Van stabijs tot staffords.


Waar?
Medemblik, Opperdoes, Onderdijk, Wervershoof, Twisk, Oostwoud, val je hier net buiten neem dan contact met mij op dan kunnen we de eventuele mogelijkheden bespreken.


Kennismaking:
Eerst hebben we een kennismakingsgesprek en bespreken we de algemene voorwaarden, het sleutelcontract en nog een paar algemene vragen.

De groepswandeling:
Ik loop met maximaal 6 honden in de groepswandeling. Ik heb een hondenbuggy die de wandeling geschikt maakt voor zowel puppy’s als voor oudere honden.

Bij de wandelingen zal er veel vrijheid zijn, zorg ik voor veiligheid voor de honden, mogen ze spelen, snuffelen, graven, zwemmen, nieuwe omgevingen ontdekken en zullen ze af en toe een opdracht krijgen zoals “hier komen” of “zit”. Na de wandeling zal ik water aanbieden en droog ik zo nodig de honden af. De honden worden vervoerd in een professioneel ingerichte bus voorzien van eigen kennels en een elektrisch luchtventilatiesysteem.
 
 
 
Privé wandeling:
De privé wandeling is voor honden die agressie vertonen naar andere honden, hele oude honden of voor honden die meer persoonlijke aandacht nodig hebben. 

Een voorbeeld: de oudere hond hoeft zo geen stress te ervaren van te veel prikkels/drukte. Je kan bij mij alleen niet terecht wanneer de hond agressie vertoont naar mensen. Verder kan je bij mij terecht voor alle soorten honden. Alle rassen, alle leeftijden, alle karakters en alle groottes.

17956581218605288.jpg
F5CB9169-A8F3-4CAD-87BF-286BEB9D5B89_edited.jpg

 

Puppy trainingen - Jonge honden trainingen – gehoorzaamheid – 1 op 1 

 

Puppy trainingen:

Gefeliciteerd je hebt een puppy of je krijgt binnenkort een puppy en je bent op zoek waar je kan trainen met de pup!

Bij mij kan je terecht voor 1 op 1 trainingen met je puppy of we trainen in hele kleine groepjes ( min 2 tot  max 6 honden).

De eerste training kom ik aaa huis of spreken we af bij mij in de loods te Wervershoof, zo kan ik je veel vertellen maar hoef je nog niet echt hard aan het werk met de pup. Ze hebben een korte aandacht boog en zo kunnen we rustig aan alles bespreken en leg ik je de meerwaarde uit van het trainen met de clicker, hier gaan we ook mee aan de gang tijdens de eerste training.

Tijdens de trainingen besteed ik veel aandacht aan de socialisatie en hoe je dat het beste kan doen, aandacht voor jou, samen spelen en hoe doe je dat nou? Hier komen, zit & af, Maar ook Bench training, zindelijkheidstraining, opspringen, bijten, lichaamstaal komt allemaal aan bod.

 

Jonge honden trainingen:

Heb je een puber hond en weet je even niet meer hoe je nou het beste op bepaalde situaties kan reageren? Tijdens de pubertijd verandert er veel in de hersenen en begint de hond zijn hormonen te ontwikkelen. In deze fase wil je graag goed je hond begeleiden, ook hierbij wil ik je graag helpen. Ik leg je uit hoe je het beste met je hond om kan gaan, wat moet je doen als hij helemaal niet meer wilt luisteren? Waarom veranderd hij met gedrag naar andere honden en hoe kan ik hier het beste op inspelen? Tijdens de pubertijd geef ik veel aandacht aan gehoorzaamheid, hier komen, zit, af, sta, voet, volgen enz. Ook samen spel is van groot belang tijdens de pubertijd en neem dit ook zeker mee in de trainingen.

 

Volwassen honden - gehoorzaamheid- 1 op 1 trainingen:

Heb je een volwassen hond? dit geld natuurlijk ook voor de pups en pubers:

En wil je niet graag naar een hondenschool, kan je niet altijd op vaste dagen en tijden trainen? Heb je graag 1 op 1 les? Of past de hondenschool niet bij je persoonlijke wensen? Dan kan je zeker bij mij terecht!

We kunnen werken aan bijvoorbeeld:

 • De puntjes op de i zetten

   

 • Hier komen

   

 • Wandelen aan de slappe lijn/ volgen

   

 • Aan specifiek gedrag werken

   

 • Uitvallen naar bijvoorbeeld fietsers

   

 • Impulscontrole  

   

 • Zelfvertrouwen van de hond maar ook voor jouw als eigenaar

   

 • De band tussen jou en de hond

   

 

Bij trainingen kijk ik of de hond in balans is en waar ik mensen mee kan helpen zodat je jouw hond nog beter begrijpt. Ik leer je alles over hoe een hond denkt op bepaalde momenten, en hoe je daar het beste op kan inspelen. En dit alles op een positieve manier. Ik zal er alles aan doen zodat jullie een nog betere band krijgen en samen veel plezier beleven.

De 1 op 1 lessen raad ik altijd aan om 30 minuten te trainen i.v.m. intensieve trainingen. Het kan ook voorkomen dat 60 minuten prima te doen is. Dit kunnen we samen bespreken.

de kleine groep trainingen duren +- 45 minuten.

Meenemen tijdens de eerste les:

 • Een riem van 2 / 3 meter

   

 • Beloningssnoepjes (worst, kaas, gedroogde honden snoepjes enz.)

   

 • De clicker (deze geef ik je de eerste les)

   

 • Een speeltje, liefst 2 dezelfde speeltjes.

Trainingen

Trainingen

Detectie

Detectie

Wat is detectie?

Met detectie leer je jouw hond een geurbron te vinden. Wanneer de hond de geurbron gevonden heeft kan de hond dit kenbaar maken door middel van een aangeleerde alert. 

 

 

Bijna elke hond kan mee doen aan detectie, van puppy's vanaf 7 weken tot aan de oudere hond of geblesseerde hond. Lees verder hieronder hoe mijn les indelingen zijn.

 

Detectie is afgeleid van de douanehonden die op Schiphol worden ingezet voor het opzoeken van narcotica. Het is nu enorm populair geworden onder de hondeneigenaren. Zo kun je straks ook aan wedstrijden meedoen en aan examens deelnemen. Dit wordt gedaan via de Nederlandse Speur en Detectie Bond. Bij voldoende deelnemers is het mogelijk dat een keurmeester van de bond naar de locatie komt. Uiteraard ben ik hier gewoon bij. Je kunt detectie ook gewoon als hobby doen of voor je werk. 

 

De geur kiezen. Er zijn veel verschillende soorten geuren die we kunnen gaan aanbieden. Denk hierbij aan koffie, steranijs, kardemom, vanille, tabak, wiet, ect. Samen zullen we een juiste geur kiezen. 

 

We leren de honden op een gecontroleerde manier zoeken maar er wordt ook zeker veel aandacht besteed aan de indicatie (het aangeven van de gevonden geur). Zonder de indicatie wordt het in een later stadium moeilijk om de honden zelfstandig zoekingen te laten doen.

 

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen hieraan meedoen. We passen de training helemaal aan op jouw hond. Dit kan bijvoorbeeld door een lagere lichamelijke belasting.

 

We leren detectie uitsluitend aan op een positieve manier van trainen.

 

 

Waar is detectie goed voor?

 • Werken aan je band samen, je bent echt even 1 op 1 met je hond bezig.

   

 • De hond krijgt meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen en kan hierdoor zelfstandig betere keuzes maken.

   

 • De hond leert zelfstandig te werken.

   

 • Je gaat meer over je hond te weten te komen, je leert de hond beter lezen en je leert wat hem motiveert. De hond is dus niet alleen bezig met zoeken maar je werkt echt als team samen door goed te kijken wat je hond doet en je leert hier beter op in te spelen.

   

 • Plezier voor hond en baas.

   

 • Je daagt de hond geestelijk uit. 

   

 

Wat gaan we tijdens de trainingen doen?

 • Geur aanleren

   

 • Indicatie aanleren

   

 • Leren zoeken

   

We trainen met detectie boxen, verschillende voorwerp doorzoekingen, gaan een muur doorzoeking doen, voertuig doorzoeking en ruimte doorzoeking. Ook moeten ze werken met verleiding geuren en deze leren te negeren. 

 

Benodigdheden: 

Maak eerst maar is kennis met detectie, bij mij kan je de eerste les alle spullen lenen.

 

Vind je het helemaal geweldig, dan kun je bij mij pakketen afnemen. (geur buizen, geur dempers, target enzovoort ) 

 

De eerste les heb je nodig:

 • Voer waar je hond dol op is! 

   

 • Een halsband of tuig

   

 • 3 meter lijn, liefst zonder lus (deze heb ik ook te leen voor je)

   

 • De clicker of een click word (is je hond nog niet bekend met de clicker dan leren wij deze samen aan) 

   

 • Bedenk alvast waar je jouw hond het liefst op willen zetten, dan kijken we de eerste les of deze geur toepasselijk is voor jouw hond.

   

 

De detectie lessen zullen 1 op 1 plaats vinden of in duo vorm.

De 1 op 1 lessen duren ongeveer 20/30 minuten. 

De duo lessen duren ongeveer 30/40 minuten.

Locatie: Nijverheidsweg 7 loods 14 te Wervershoof.

detectie training is er zeker ook voor pups!!

Wist je dat neuswerk het optimisme verhoogd van honden!

Dat je bij pups al vanaf dag 1 kan starten met Detectie spelenderwijs en dat het heel makkelijk aan te leren is. Bij pups van 7 tot 12 weken alles goed blijft hangen en dat deze periode heel belangrijk is voor een goede basis?!

 

Geef je nu op!

3F8B5F1F-FA54-4646-8A0E-3167A90F5320.jpeg
Sport Speuren

Sport Speuren


Wat is sport speuren? Speuren kan bijna elke hond, een hondenneus kan fenomenale dingen, en ruiken hoeft je hond niet te leren. Wil je met je hond als sport of werk gaan speuren? Dan is het belangrijk dat je hond gemotiveerd is om volgens opdracht een spoor uit te werken.
Bij sport speuren leren we de hond om een, door een persoon gelegd, geurspoor te volgen. De hond moet het gelegde geurspoor met een diepe neus netjes uitwerken en de uitgelopen hoeken netjes en direct te nemen. Op het spoor liggen voorwerpen, en deze moet de hond verwijzen.
In het begin loop je zelf het spoor uit dat de hond moet gaan uitwerken, in een later stadium loopt een ander persoon het spoor uit. De sporen worden meestal uitgelopen in weilanden of akkers.
Het verwijzen leren we eerst apart aan en later zullen we dit toevoegen bij het spoor.


Voordelen van Sport speuren:
- Geestelijke uitdaging voor je hond
- De hond leert zelfstandig te werken
- Vertrouwen krijgen in de hond 
- maakt honden rustiger
- alternatief vermaak
- je bouwt een speur conditie op
- geschikt voor bijna alle honden, pups, pubers of senior
- diepere band met je hond
- een hobby met je hond

Op een hele leuke en begrijpbare manier geeft Quita puppytraining. Ze weet echt veel over t opvoeden van een pup en op haar wijze is het voor pup en baasje een super leerzaam traject. Aanrader.? Reken maar van JAZZ!

Paul

bottom of page